<< zpět

Sekční

Moderní a uživatelsky velmi oblíbenou variantu představují sekční vrata.

Moderní a uživatelsky velmi oblíbenou variantu představují sekční vrata. Toto technicky pokročilé řešení se skládá z pohyblivých hliníkových segmentů s termoizolační vrstvou nebo segmentů z masivního dřeva, nosné konstrukce a systému torzních pružin, který napomáhá k manipulaci s vraty.

Vrata dodáváme ve dvou provedeních, a to v provedení klasickém, kdy segmenty vrat zajíždějí pod strop. Další možností jsou vrata sekční boční. Toto řešení je zvláště vhodné tam, kde instalace klasických sekčních vrat nepřichází v úvahu z důvodu nedostatku prostoru v oblasti stropu. Obě provedení vrat je možno uzpůsobit individuálním požadavkům zákazníků, jejichž výčet zahrnuje možnost doplnění o uzamykatelné integrované dveře umožňující průchod osob i při zavřených vratech či možnost individualizace vzhledu. Svá vrata si můžete dopřát v dekorech imitujících dřevo, nebo můžete zvolit jeden z více než 200 odstínů dle barevné palety RAL. Dřevěná vrata nabízíme také v provedení ze dvou druhů masivního dřeva, které je možné lakovat do několika barevných provedení.

O pohon vrat se stará elektromotor v kombinaci s dálkovým ovládáním. Pohony jsou standardně vybaveny bezpečnostní prvky v podobě čidel přetížení, která se postarají o opětovné nadzvednutí vrat v případě, že zavírající se vrata narazí na odpor. Za příplatek lze vrata vybavit fotobuňkami, které znemožňují jejich uzavření při detekce překážky v průjezdovém otvoru. Příjemným bonusem je programovatelné dálkové ovládání, které můžete využít pro řízení více zařízení a spolu s vraty tak ovládat třeba i příjezdovou bránu nebo okenní rolety.